כיצד לזהות שוקולד איכותי

כולנו מכירים אותו, סוגדים לו, מאוהבים לו בצורה. ויש כאלו גם המוכנים למות למענו! לכל אחד בחיים יש רגעים שבהם הזמן עוצר מלכת, החושים שלו מתחדדים, הגוף שלו מתמלא באדרנלין חזק ומהיר, וכל זה קורה רק על מנת למקסם את אותו הרגע המופלא!

חושב שאתה האדם היחיד שאוהב שוקולד? תדע שגם אנחנו!

 

שוקולדואים מושבעים כבר פיצחו את השיטה מזמן, וטוענים שזה בדיוק מה שמתרחש בגופנו, ברגע שבו נכנסת קוביית שוקולד איכותית, טעימה ואוורירית אל תוך הפה הצמא למתוק שלנו.

שוקולד טעים ואיכותי הוא ללא ספק חגיגה לחך ותענוג לגוף, ואין אף אדם בעולם שיחלוק עלינו.

אך כיצד ניתן לדעת האם השוקולד הוא אכן  בריא? וכיצד ניתן לזהות האם הוא באמת - איכותי?

הכל במאמר הבא...

 

ניתן למצוא אותו בסופרים, במרכולים, בחנות למוצרי אפייה, במוצרי אפייה, ואף אצל קונדיטורים מיוחדים כחומר גלם לאפייה.

השוקולד הוא מאכל פופולרי, מוכר וידוע לכולנו, אך עם זאת, מרבית האנשים כיום עדיין לא יודעים כיצד להבדיל בין:

שוקולד זול, מחניק ומזיק לשוקולד בריא, מקצועי ואיכותי.

הבעיה מתחילה בכך, שלא משנה באיזה שוקולד אדם יבחר לרוב הוא יהיה טעים.

מאוד קשה להיכשל בשוקולד, וקשה אף יותר לשנוא אותו.

זאת ממש לא קלישאה, שכאשר חובבי שוקולד מושבעים אומרים שמי שלא אוהב שוקולד - הבעיה היא אצלו, הם יודעים טוב מאוד... על מה הם מדברים!

 

כאשר אדם מעוניין להכין עוגה איכותית ומקצועית,

הוא יודע שישנם שלבים ומוצרים בתהליך הכנת העוגה, שחייבים לקבל את מלוא תשומת הלב של הבשלן, אחד מהם... הוא השוקולד.

זה פחות משנה באיזה סוג של חומרי גלם לאפייה אתה משתמש,

וזה לא רלוונטי מאיזה חנות למוצרי אפייה אתה רוכש את המוצרים, מה שחשוב הוא לבדוק את איכות השוקולד, ובכך להבטיח את טעמה של העוגה.

השוקולד לא מיוצר בחנות למוצרי אפייה,

הוא מגיע אלינו כאגוז שגדל על עצי הקקאו באזורים טרופיים מכל רחבי העולם.

ההבדל המהותי בין פולי קקאו לבין השוקולד שאנו אוכלים ביומיום, הוא שבשוקולד התעשייתי יש תוספות ומרכיבים נוספים ובעיקר המון סוכר.

כל הדברים הללו גורמים לשוקולד המשובח והאיכותי להפוך למזיק, משמין ובעייתי.

כאשר אתה מעוניין לרכוש שוקולד איכותי ובריא, הדבר הראשון שעליך לבדוק הוא את הרכיבים.

כמו שאתה מסתכל על חומרי גלם לאפייה או על מוצרי אפייה שונים שאין בהם חומרים משמרים, כך גם עליך לבדוק את רכיבי השוקולד!

בשוקולד מומלץ לבדוק שהרכיבים המופיעים למעלה ובאופן מודגש הם חמאת קקאו או עיסת קקאו.

כאשר יופיע אחד מן הצירופים הללו על חפיסת השוקולד, אכן תדע שמדובר בשוקולד איכותי.

שוקולד איכותי יכיל המון סוגים של מינרלים, נוגדי חמצון חיוניים לגופנו והוא מסייע בשיפור תהליכים קוגניטיביים במוח, באיזה שוקולד משתמשים לכל קינוח ומה אומרים האחוזים? בכל קינוח ניתן להשתמש בשוקולד אחר.

יש אנשים המעדיפים להשתמש בשוקולד לבן, יש אנשים המעדיפים להשתמש בשוקולד חום, ויש כאלו גם, שהצליחו להפוך את העוגה המדהימה והפוטוגנית שיצרו לכישלון מפואר, רק בגלל שימוש בחומרי גלם לאפייה זולים, מוצרי אפייה רדודים אשר נקנו בחנות למוצרי אפייה חובבנית, והגרוע מכול שוקולד גרוע וירוד. כיצד ניתן לזהות שהוא כזה?

ובכן, על ידי צפייה באחוזים הנושקים לאפס על גבי החפיסה, ניתן לראות בוודאות את איכות השוקולד.

האחוזים על גבי חפיסת השוקולד מציינים את כמות מוצקי הקקאו המצויים בשוקולד.

ככל שכמות מוצקי הקקאו עולה, כמות הסוכר יורדת באופן ישיר.

והתוצאה? שוקולד מריר יותר אך גם בריא יותר, והמתיקות - מעודנת.

 

חשוב מאוד, שבפעם הבאה שאתה מבקר בחנות למוצרי אפייה, ורוכש מוצרי גלם לאפייה,

אל תשכח לבדוק את גב השוקולד. וזכור, כי המרכיב הראשון ברשימת הרכיבים הוא תמיד יהיה המרכיב שיש ממנו הכי הרבה במוצר,

וככל שרשימת המרכיבים במוצר ארוכה יותר כך תהיה בטוח יותר שאיכות המוצר ירודה, ועל כן, יש להשאיר את השוקולד המגרה במדף החנות, יחד עם שאר חומרי הגלם לאפייה.

 

לשוקולד יוקרתי ואיכותי יש צבע מרשים, אחיד ומגרה, הוא בעל מרקם קטיפתי ונימוח בצורה שלא ניתן לעמוד בפניו, והוא עושה ניסים ונפלאות בחיים של כולנו.

החל מנפילת סוכר ,שיפור עוגה רדודה ועד שינוי במצבי הרוח, לשוקולד יש השפעה רבה על חיינו, והוא פוגש אותנו בכל מקום. במרכולים, בחנות למוצרי אפייה וגם במסעדות, הוא נמצא בכל פינה, ולפעמים נדמה כאילו הוא רודף אחרינו!

 

השוקולד בריא במיוחד לגופנו, כאשר בוחרים בשוקולד הנכון.

לדוגמה, בשוקולד מריר תוכל למצוא עד %70 נוגדי חמצון המיועדים להאט את קצב הזדקנות התאים והעור, וזאת אחת הסיבות העיקריות שכיום ברחבי העולם קיימים מאות קרמים המכילים חמאת קקאו. בנוסף ליתרונות עצומים אלו, השוקולד משחרר סרטונין שהוא אחראי על שמחת החיים שלנו, ולא חוסך בפנילאטילאמין הגורם לנו להתאהב אפילו-   "באויבים" שלנו.

 

בחומרי גלם לאפייה ובחנות למוצרי אפייה,

אפשר להתפשר ולחפש אלטרנטיבה טובה וזולה יותר (על אף שלא מומלץ),אך בשוקולד - אין מקום למשחקים! כולנו מכירים את טעמו של השוקולד הלבן, מזהים את הריח של השוקולד המריר, ויודעים כיצד לאכול שוקולד חלב.

אך רק בודדים מאיתנו יוכלו לזהות במבחן טעימה עיוור את ההבדלים שבין שוקולד ללא סוכר, שוקולד איכותי או שוקולד ללא גלוטן.

למזלנו, רובנו במהלך היום רואים מעולה ויכולים לקרוא את הכתוב על החפיסה, כמו שאנו מרבים לקרוא את שמות החומרים המשמרים על מוצרי האפייה. בעזרת כמה דקות בודדות של קריאת הרכיבים ניתן לצמצם את הנזקים בצורה משמעותית! כך שבפעם הבאה שאתה מתלבט בין מוצרי אפייה שונים, לבין חומרי גלם לאפייה פחות חשובים, תדע שבזמן הזה יכולת לבדוק את גב החפיסה ובכך למצוא את השוקולד הטוב והאיכותי ביותר שקיים.

כאשר מקפידים לבדוק את איכות המרכיבים ואת כמות הרכיבים המופיעים בשוקולד, ניתן לצמצם את כמות הנזקים ולהגביר את איכות הטעמים במינימום מאמץ ובמקסימום הנאה!

 

כולנו מעוניינים לאכול שוקולד משובח, אך מעטים האנשים שיודעים לבדוק האם הוא באמת כזה.

מרבית האנשים יכולים להמליץ לך על חנות למוצרי אפייה מתוך שינה, ולהגיד לך איזה מוצרי גלם לאפייה הם הטובים ביותר בשוק, אך כשזה מגיע לנושא השוקולד, אותם אנשים נעשים... אילמים!

 

אתה יכול להיות גאה בעצמך שלאחר שקראת את המאמר הזה, התשובה לא ידעתי תצא לתמיד מהלקסיקון שלך.

 

ובפעם הבאה כשתבקר בחנות למוצרי אפייה הקרובה לביתך, אתה יכול להיות בטוח שתדע להבדיל בין שוקולד גרוע לשוקולד איכותי.

 

ואם אתה במקרה מתקשה... אנו נשמח לעזור לך בזה!

למה לקנות אצלנו

  • הכל במקום אחד

    כל מה שנחוץ במקום אחד!

    החל מחומרי הגלם האיכותיים ביותר ועד לכלי אפייה, אריזות ומשטחים לעוגות.

  • משלוח חינם

       משלוח עד בית הלקוח

    ברגע שהשלמתם את סל הקנייה שלכם, כל מה שנותר לכם הוא לחכות שהשליח שלנו יופיע בפתח
    הדלת שלכם :)
    (בקנייה מעל 299 ש”ח המשלוח - עלינו!)

  • שירות לקוחות

    זמינות, אמינות ושקיפות

    חשוב לנו שתהיו מרוצים.
    אנחנו זמינים עבורכם לכל שאלה לפני או אחרי הרכישה בכל נושא שתרצו.