8 טיפים לעוגה מוצלחת

מה כבר יכול להיות כל כך מסובך בלהכין עוגה? עוקבים אחר ההוראות, מערבבים את הכול יחד ומכניסים לתנור! זה כל הסיפור? אז זהו שלא בדיוק...

 

תמיד רצית לדעת איך להכין את העוגה המושלמת?

כזאת שתהיה במינונים הנכונים, שלא תשבר באמצע חס וחלילה, וכמובן שלא תהיה מתוקה מידי.

בקיצור, שתהיה מעדן לסועדים...

אז החלטת ללכת על זה, וקנית את כל המצרכים,

וכעת אתה מוכן להכין את העוגה הפנטסטית שלך!

על פניו, זה נראה פשוט מאוד, לא?

כלומר, מה כבר יכול להיות כל כך מסובך בלהכין עוגה?

עוקבים אחר ההוראות,

מערבבים את הכול יחד ומכניסים לתנור!

זה כל הסיפור?

אז זהו שלא בדיוק...

 

כדי להכין עוגה מנצחת ובלתי נשכחת, כדאי לך לדעת כמה דברים חשובים לפני שאתה ניגש למלאכה.

אנו במאמר זה ניתן לך 8 טיפים חשובים לפני שאתה פותח את אריזת הקמח.

 

1. בחירת הקמח

לכל עוגה יש את סוג הקמח המתאים לה במיוחד. חשוב לעקוב אחר המתכון באופן מדויק ולהשתמש בקמח שמותאם לאותה העוגה.

בכל קמח יש אחוזי חלבון משתנים, ככל שיש יותר חלבון, יש יותר גלוטן. לדוגמה:

קמח עוגות מכיל כמות נמוכה של חלבון ושמרים ולכן מתאים יותר לעוגות בחושות.

קמח לחם מכיל הכי הרבה שמרים וחלבון ומתאים יותר לאפייה של מוצרים צפופים יותר.

קמח אפייה לכל מטרה הוא באמצע יחסית מבחינת המרכיבים ויוצר עוגות רכות יותר.

 

2. חום  התנור

ברוב המתכונים מופיע המשפט " נא לחמם את התנור ל-200 מעלות"

המשפט הזה מופיע הרבה לפני שהתחלנו את המלאכה…

ואם ייקח לנו שעה להכין את הבלילה?

הפתרון הוא– להדליק את התנור רגע לפני שמסיימים את ההכנות.

 

3. מניעת  סדקים

כדי למנוע הופעת סדקים במרכז ובפינות העוגה מומלץ להוסיף נגיעה של אבקת אפייה/ אבקת סודה לשתייה, לאבקת הסוכר.

בנוסף, בזמן הכנת הבצק חשוב לשים כמות מדויקת של קמח ולהקפיד על מעט נוזלים.

כאשר מכניסים את העוגה לתנור רצוי לשמור על טמפרטורה של חום בינוני קבוע.

 

4. גודלה תבנית - כן קובע

יש לך מתכון שאומר לך להשתמש בגודל מסוים של תבנית אפייה הנדרשת לעוגה שלך,

אך התבנית שיש לך בבית היא קצת יותר קטנה. בעיה? האמת שכן.

גודל התבנית הוא קריטי מאוד בהתאם למתכון. הסיבה לכך היא מכיוון שעוגות נוטות לתפוח ולעלות בזמן האפייה ב-לפחות %50.

במידה והתבנית שלך קטנה יותר ממה שצוין במתכון יש סיכוי שהעוגה תגלוש לך החוצה.

 

5. קירור העוגה

העוגה כבר מוכנה ובא לך לחתוך פרוסה מיד, חכה!

כל עוגה צריכה כמה דקות של צינון בטמפרטורת החדר.

כך העוגה בעצם היא מתייצבת ומוכנה לשלב הבא.

 

6. עוגה נשרפה בצד אחד

העוגה נשרפה לך רק בצד אחד?

כנראה פיזור החום בתנור אינו אחיד וגורם לאפייה לא מאוזנת ותקינה.

במקרה כזה:

  • הקפד לחמם את התנור מראש כמה דק' לפני
  • אחרי כ-3/2 מזמן האפייה, סובב את התבנית לצד השני

 

7. היצמד למתכון

כשמכינים מתכון בפעם הראשונה, עדיף להיצמד אליו ולא לבצע בו שינויים.

אם כתוב שצריך ארבע ביצים ויש לך רק שלוש, זה חשוב.

אם צריך מיקסר כדי להקציף ביצים והזרוע שלך די חלשה, זה קריטי.

עדיף שתכין מתכון אחר ולא תתאכזב ותחווה כישלון.

לכן חשוב לזכור: להיצמד למתכון ולא לחפש הרפתקאות.

 

8. שימון התבנית

במידה והעוגה נדבקת לתבנית היא עלולה שלא לתפוח לך בכלל, או לתפוח רק במרכזה בעוד שהשוליים נשארים נמוכים ולא מגרים.

לכן, מומלץ לשמן את התבנית, ואז לקמח אותה קלות.

לאחר מכן, לנער ממנה את עודפי הקמח.

דרך נוספת לעשות זאת היא לשמן את התבנית ולצפות אותה בשכבה אחידה של סוכר במקום בקמח.

 

אז לאחר שקראת את כל הטיפים, אנו בטוחים שכעת אתה מוכן ומזומן להכין את העוגה המושלמת הבאה שלך!

אל תהסס בדרך להצלחה, ואם אתה צריך עזרה בדרך, אל תשכח להציץ במאמר זה - הוא בטוח יעזור לך!

 

למה לקנות אצלנו

  • הכל במקום אחד

    כל מה שנחוץ במקום אחד!

    החל מחומרי הגלם האיכותיים ביותר ועד לכלי אפייה, אריזות ומשטחים לעוגות.

  • משלוח חינם

       משלוח עד בית הלקוח

    ברגע שהשלמתם את סל הקנייה שלכם, כל מה שנותר לכם הוא לחכות שהשליח שלנו יופיע בפתח
    הדלת שלכם :)
    (בקנייה מעל 299 ש”ח המשלוח - עלינו!)

  • שירות לקוחות

    זמינות, אמינות ושקיפות

    חשוב לנו שתהיו מרוצים.
    אנחנו זמינים עבורכם לכל שאלה לפני או אחרי הרכישה בכל נושא שתרצו.