עקב המצב הביטחוני ומחסור בכוח אדם אנחנו עובדים במתכונת מצומצמת ולכן חלק מהמוצרים חסרים במלאי מקווים לחזור לשיגרה במהרה
צוות אפייה מושלמת

עוגיות מקרון - מה כל הסיפור?

בכל מקום היום אפשר למצוא עוגיות מקרון או מארז מקרונים. הן מגיעות במגוון טעמים, צבעים וגדלים ומביאות איתם קסם של קלאסיקה צרפתית שקשה לעמוד בפניה. מה הופך את המקרון לעוגיה כל כך פופולרית ומבוקשת? נתחיל רגע ונבין מה זה בכלל עוגיות מקרון?

מקרונים זהו שם כללי לעוגיות המורכבות מחלבוני ביצה מוקצפים עם סוכר (כמובן) בשילוב אגוזים טחון מסוג מסויים. ניקח לדוגמא את עוגיית הקוקוס של פסח? היא גם סוג של מקרון הלוא קוקוס הוא אגוז…

 

רגע רגע! עוגיות מקרון הן יפות, צבעוניות, מלאות שיק וטעם עדין ונימוח בפה ואי אפשר להפסיק לאכול אותן לעומת עוגיית הקוקוס של פסח שאי אפשר להמשיך לאכול אותה..

 

נכון! ההגדרה הכללית של מקרונים היא כל סוג אגוז שתבחרו - אבל! מה שכולם מדברים עליו היא עוגיות מקרון צרפתית קלאסית. עוגייה המורכבת מאותם חומרי בסיס אך סוג האגוזים שלה הוא שקדים והיא מורכבת מ-2 עוגיות עדינות וביניהן קרם מתוק וטעים.

 

אז מה כל הבאז סביב עוגיית המקרון הצרפתית? האם הוא מוצדק?

 

זה כמובן בסופו של דבר עניין של טעם, אבל עוגיות המקרון בגרסה הצרפתית שלהן אכן שוות את כל הבאז הזה במידה והן עשויות כמו שצריך, לפי כל ההוראות והשלבים. הרכיבים עליהם היא מבוססת אינם מסובכים כלל אבל הטיפול וההכנה דורשים דיוק ותשומת לב.

 

מהם שלבי הכנת עוגיות המקרון עליהם חשוב להקפיד?

  • הבסיס להכנת מקרונים היא אבקת שקדים - חובה להעביר אותה דרך מסננת ולהיפטר מחתיכות גדולות מידי שיפריעו למרקם ולזילוף.
  • טמפרטורת החלבונים - כדי להגיע להקצפה נכונה חשוב שהחלבונים יהיו בטמפרטורת חדר.
  • קיפול עדין - לאחר שמקציפים את החלבונים חשוב להוסיף את השקדים המנופים בתנועות קיפול עדינות כדי שהתערובת תצא בדיוק במרקם הנכון לזילוף.
  • זילוף - חובה לזלף את העוגיות, עדיף על משטח סיליקון מיוחד או על נייר אפייה מסומן. צריך צנתר עם פיה עגולה ולא להעמיס יותר מידי חומר בכל זילוף.
  • זמן המתנה - לאחר הזילוף מחכים. מחכים שהעוגיה תתמצק ותקבל מעין קרום חיצוני. זמן ההמתנה הוא שיוצר את המרקם של העוגייה - נימוח ורך בפנים ומעט קריספי בחוץ.
  • אפייה עם טיימר ומעלות מדוייקות לפי המתכון - בדרך כלל 160 מעלות.
  • מילוי בקרם - הכנת הקרמים (גנאש, קרם פטיסייר, ממרח שאוהבים..) וקירור טוב לפני המילוי. חשוב להתאים את טעם המילוי לצבע המקרון, לא חובה להשתמש בצבעי מאכל אך זו אופציה.

 

אלו אביזרי אפייה אתם צריכים שיהיו לכם?

  • מסננת דקה או נפה
  • משטח סיליקון למקרונים או נייר אפייה עליו תסמנו עיגולים או מקומות למקרונים.
  • צנתר עם פיה עגולה רחבה יחסית ושקית זילוף.
  • למי שרוצה מקרונים צבעוניים - צבעי מאכל.
  • וכמובן משקל, לקקן ותבניות אפייה.

 

אם אתם חובבי אפייה ורוצים להנות מהתהליך לצד התוצאה, לגוון באפייה וללמוד משהו חדש, תוכלו לחפש לכם מתכון טוב להכנת עוגיות מקרון, להקפיד על שלבי ההכנה ולהנות ממקרונים מעשה ידיכם.

 

אם אתם מרגישים שזה גדול עליכם או שפשוט אין לכם זמן, אל תתפשרו ותפנקו את עצמכם במקרונים עבודת יד של קונדיטורים מוכשרים שיוצרים מארז מקרונים במבחר טעמים וצבעים. אם זה לאירוע, לסוף השבוע או סתם פינוק - ההיצע גדול ואיכותי ממש.

 

אז מה החלטתם? מארז מקרונים או עוגיות מקרון Homade?

למה לקנות אצלנו

  • הכל במקום אחד

    כל מה שנחוץ במקום אחד!

    החל מחומרי הגלם האיכותיים ביותר ועד לכלי אפייה, אריזות ומשטחים לעוגות.

  • משלוח חינם

       משלוח עד בית הלקוח

    ברגע שהשלמתם את סל הקנייה שלכם, כל מה שנותר לכם הוא לחכות שהשליח שלנו יופיע בפתח
    הדלת שלכם :)
    (בקנייה מעל 299 ש”ח המשלוח - עלינו!)

  • שירות לקוחות

    זמינות, אמינות ושקיפות

    חשוב לנו שתהיו מרוצים.
    אנחנו זמינים עבורכם לכל שאלה לפני או אחרי הרכישה בכל נושא שתרצו.