ארבע דרכים פשוטות לקישוט העוגה שלכם

מעוניין להפוך את עוגת הגבינה מפשוטה ל-ה-י-ס-ט-ר-י-ת? רוצה לדעת כיצד אפשר לקשט עוגה כמו קונדיטור וללא מאמץ? אם קיים בך אפילו אחוז קטן של סקרנות - המאמר הבא הוא בשבילך!

 

 

אנחנו ממש לא מדברים כאן על מרכיבים יקרים ואביזרים מתוחכמים, אלא על 4 דרכים פשוטות מאוד שבהן ניתן לקשט כל עוגה וכל קינוח.

 

כל קונדיטור וכל בשלן יודע שלא מספיק שהעוגה תהיה רק בעלת טעם טוב ומשובח, אלא דרוש הרבה יותר מזה על מנת להפוך את העוגה להצלחה מסחררת.

על מנת להפוך את העוגה שהכנת, לאחת כזאת שאין לסרב לה... היא חייבת להיות מושכת ויפה.

עם כל הכבוד לעוגות המוס המדהימות בעלות השלוש שכבות,

רוב האופים והבשלנים הביתיים אופים לרוב עוגות גבינה ועוגות שוקולד נהדרות בטעמן, אך פשוטות מאוד למראה... לאחר שאותם בשלנים מכניסים אותם אל תוך קופסאות לעוגה סטנדרטיות אשר בטח נקנו מחנות למוצרי אפייה.

לכל קונדיטור יש מגוון רחב של טריקים להכנת עוגות טעימות,

אך ברגע שמגיעים לתחום קישוט העוגות הקונדיטור הוא המלך!

אם חשבת שרוב עיצובי העוגות דורשים ממך לקום ברגע זה ולנסוע לחנות למוצרי אפייה ולרכוש קופסאות מיוחדות לעוגה, מרכיבים יקרים, כלים מקצועיים או אפילו ללכת לרכוש מיומנות טכנית כלשהי.... אתה ממש לא בכיוון.

 

לאחר שתקרא את המאמר הבא גם אתה תוכל לשדרג ולקשט עוגות בקלות בעזרת מרכיבים פשוטים שקיימים אצל כל אדם במזווה.

אתה מוכן? כי אנחנו  בהחלט מוכנים!

 

זילוף שוקולד

כמה פשוט ככה מרשים.

על מנת לזלף שוקולד חום/לבן מעל לעוגה שהכנת,

עליך להמיס את השוקולד (לבן, חלב או מריר) מעל סיר עם אדים או אפילו במיקרוגל.

לאחר המסת השוקולד יש להעביר את השוקולד שהומס אל תוך שקית זילוף או אל תוך שקית ניילון.

לאחר מילוי שקית הזילוף יש לגזור את קצה השקית על מנת שיוצר לך פתח דקיק.

לאחר מכן, תוכל בקלות לזלף את השוקולד בתנועות מהירות מעל הקינוחים.

מומלץ מאוד לקרר את העוגה/הקינוח לאחר הזילוף על מנת שהשוקולד יתקרר.

טפטופי השוקולד יתנו לעוגה מראה אשלייתי של שוקולד הנשפך בהמשכיות.

אם מעולם לא זילפת קודם, אל דאגה!

אתה יכול לעשות כמה ניסיונות בצד על צלחת כדי לקבל ביטחון ומשם לעבור לעוגה…מה שחשוב פה הוא לנסות לשמור על סימטריה בגודל הזילופים, במיקום שלהם ובמרווחים ביניהם על מנת שהכול יצא נקי, יפה וסטרילי.

על מנת שהכול יצא מושלם, נסה לתכנן רגע לפני הזילוף את המיקומים שבהם אתה מעוניין להשתמש לזילוף, ובכך תחסוך לך טעויות רבות.

אם גבעה אחת יצאה לך קטנה מידי או עקומה מידי, לא קרה כלום אתה יכול לתקן ולהוסיף לה קרם או לנסות לדחוף אותה טיפונת עם השפיץ של שקית הזילוף.

ואם ממש הסתבכת ולא הלך לך הפעם - אתה מוזמן לעבור לאפשרות הבאה!

 

סוכריות

בחנות למוצרי אפייה תוכל למצוא אותם בקלות, הדרך הקלה והפשוטה ביותר לקישוט עוגה היא בעזרת סוכריות לקישוט עוגה.

כאשר בשלן מגיע לחנות למוצרי אפייה ונעצר בעמדת הסוכריות - הוא יכול להיתקע שם שעות!

אך אל דאגה, העוגה של אותו הבשלן תיראה לגמרי שונה מכל העוגות האחרות שיצא לו להכיר, אם רק יבחר בסוכריות לקישוט העוגה המתאימות (ובקופסה לעוגה מדהימה.)

ענף הבישול והאפייה מציע אינספור אפשרויות של סוכריות לקישוט עוגה במגוון רחב של סוגים:

סוכריות בעיצובים מרהיבים, סוכריות מספרים צבעוניות, סוכריות קופצות, סוכריות כוכבים, ספרינקלס, דרג'ה מטאלי, פנינים וחרוזים, תערובות סוכריות בגוונים ייחודיים ועוד.

חשוב לבחור את הסוכריות לפי טעם ילד/ת יום ההולדת או הקונספט שבחרת ופשוט תפזר על

העוגה המצופה בקרם שוקולד!

 

 

מעגל לבבות 

במידה ואופה עוגות מעוניין לקשט את העוגה הצלחת הגשה שלו כמו בסרטים הוא ייפנה לאופציה זאת.

תשכח מכל הקופסאות לעוגה שהכרת עד עכשיו! מתחילים בעדינות במילוי התחתית של צלוחית ההגשה

על ידי רוטב שוקולד מריר שהומס עם שמנת מתוקה. על מנת ליצור את הלבבות,

יש להמיס את השוקולד הלבן ולהעביר אותו אל תוך שקית זילוף, גוזרים את פיית השקית על מנת ליצור פתח,

ולאחר מכן מתחילים בזילוף של נקודות שוקולד לבן בתנועות מעגליות ובמרחקים שווים.

הנקודות לא חייבות להיות סימטריות או דומות לגמרי.

לאחר הזילוף יש למקם במרכז את אחת מן נקודות הקצה של שיפוד, קיסם ארוך או חוד של סכין.

בתנועה מעגלית אחת נעים עם השיפוד/קיסם/סכין אל עבר הנקודה הסמוכה, במקביל להיקף, ממשיכים ממנה אל הנקודה הבאה - וכך הלאה, עד שהמעגל נסגר, מניחים במרכז את טבעת הלבבות על מנת ליצור את הקישוט המושלם.

  

דף  אכיל

אחת הדרכים היותר פשוטות וקלות לקישוט עוגה, וללא קופסאות לעוגה משגעות הוא

הדבקת דף אכיל מבצק סוכר על עוגה אשר מרוחה בקרם. היתרון הבולט בדף אכיל מבצק סוכר הוא שלאחר הוספתו לעוגה, תוכל לקבל תוצאה מדהימה ומרשימה ועוגה שנראית מרהיבה!

בדף האכיל תוכל להדפיס כל תמונה שרק תרצה, וניתן להשיג אותו במגוון חנויות למוצרי אפייה הקיימות כיום בשוק, והוא ממש לא יקר.

כך שבפעם הבאה, שאתה מעוניין לקשט עוגה בדרך קצת יותר יצירתית ונפלאה, תדע לך שהדף האכיל מבצק הסוכר ממתין לך בחנות למוצרי אפייה.

חשוב לדעת, כי לאחר שתוסיף דף אכיל לעוגה המרשימה שלך המון אנשים אשר יראו את העוגה שלך יחשבו שהיא נקנתה ולא נעשתה בבית.

ואתה? עמוק בפנים תהיה גאה בעצמך על שהכנת עוגה כזאת מדהימה!

 

 

זה לא משנה באיזה שיטה תבחר לקשט את העוגה ובאיזו צורה, זה פחות רלוונטי באיזה קופסאות לעוגה אתה משתמש,

וכן... זה לא כל כך משנה מאיזו חנות למוצרי אפייה אתה רוכש את קישוטי העוגות.

מה שכן חשוב הוא לדעת שרוב הכשלנות במטבח מתקיימים עקב חוסר בתכנון מוקדם.

ככה שאם לא השארת לעצמך מספיק זמן כדי לתכנן את קישוט העוגה שלך, אם אין לך סבלנות לקשט את היצירה שלך ולהשקיע בה, סביר להניח שתמהר מדי או תפספס שלב חשוב כלשהו בקישוט העוגה. ולכן...תיכשל!

 

ולכן, חשוב מאוד לתת לכל עוגה את הכבוד המגיע לה. החל מהענקת מתן תשומת לבשל אמן ועד נגיעות מקצועיות של קונדיטור,

ברגע שתשלב קופסאות לעוגה מקצועיות אשר נקנו מחנות למוצרי אפייה איכותית, ובנוסף, תקדיש את זמנך על מנת ליצור קישוטי עוגות מדהימים, אתה יכול להיות בטוח בעצמך שאתה הולך הפעם להצליח על בטוח!

 

מה שנותר לך לעשות? הוא פשוט לנסות!

למה לקנות אצלנו

  • הכל במקום אחד

    כל מה שנחוץ במקום אחד!

    החל מחומרי הגלם האיכותיים ביותר ועד לכלי אפייה, אריזות ומשטחים לעוגות.

  • משלוח חינם

       משלוח עד בית הלקוח

    ברגע שהשלמתם את סל הקנייה שלכם, כל מה שנותר לכם הוא לחכות שהשליח שלנו יופיע בפתח
    הדלת שלכם :)
    (בקנייה מעל 299 ש”ח המשלוח - עלינו!)

  • שירות לקוחות

    זמינות, אמינות ושקיפות

    חשוב לנו שתהיו מרוצים.
    אנחנו זמינים עבורכם לכל שאלה לפני או אחרי הרכישה בכל נושא שתרצו.