מרקם, ציפוי או זילוף? הכירו את טכניקות האפייה שאנחנו הכי אוהבים

בין אם בחרתם באפייה כתחביב, כמקצוע, או כחלק בלתי נפרד מחוויית האירוח שלכם, כל מי שאפה כבר עוגה או שתיים בחייו, יודע שאפייה דורשת לא מעט מיומנות.

טכניקות אפייה שונות ומגוונות, יהיו אלה שייצרו עוגות מיוחדות ויצירתיות! כל טכניקה עושה שימוש בחומרי גלם לאפייה, מוצרי אפייה וכלים לאפייה ייעודיים לה- וככל שתאפו יותר ותעבדו על הטכניקה, כך תגיעו לתוצאות נהדרות- עוגות עשירות עם נראות מהממת! לנו, באפייה מושלמת, טכניקות אפייה אהובות במיוחד שתוכלו ליישם בקלות- ואנחנו בהחלט מתרגשים  לשתף אותן איתכם!

 

עניין של איזון- השוואת טמפרטורה והשוואת מרקמים

האיזון ומרקם העוגה, הם חלק בלתי נפרד וחשוב בתהליך האפייה. שתי טכניקות הנפוצות באפיית עוגות ממגוון סוגים הן השוואת הטמפרטורה והשוואת המרקמים:

 

השוואת טמפרטורה- אם בעוגה שאנו אופים אנו משתמשים בשתי תערובות- קרה וחמה, ערבוב שאינו נכון עלול לגרום לתוצאה לא רצויה כמו: שוקולד קשה מדי, התקרשות ביצים, מוס עם גושים כתוצאה מחומרי גלם שלא נמסו ועוד. בהתאם לתערובות ותכולתן, ערבוב נכון בשימוש בכלים לאפייה ומוצרי אפייה- יאזן את הטמפרטורה של התערובות, לה השפעה ניכרת על מרקם העוגה.

 

השוואת מרקמים- השוואת מרקמים תאפשר לשלב שוקולד בתוך מוס, הוספת ג'לטין לעוגה, או שילוב בין תערובות דחוסות ואווריריות לדוגמא. השוואת מרקמים תאפשר הנאה מהטעמים השונים- המגיעים מחומרי גלם לאפייה ממרקמים שונים- כמו גם ממרקם אחיד ונעים של העוגה! ההשוואה תתבצע בהתאם למרקמים עימם אנו עובדים והמרקם הרצוי אליו אנו שואפים- ולרוב, יצויין במתכון העוגה כיצד לבצע אותה, כמו גם הכלים לאפייה הנדרשים.

 

הציפוי המושלם

מי לא אוהב שוקולד? המסת שוקולד היא טכניקת אפייה המיועדת לציפוי העוגה הטעים והפופולרי ביותר. להמסת השוקולד להכנת הציפוי, מספר טכניקות:

 

בן מארי- הטכניקה הקלאסית, בה מניחים קערה עמידה לחום מעל סיר עם מים וממיסים את השוקולד מעל אדי המים החמים, תוך כדי ערבוב עדין.

 

המסת השוקולד במיקרוגל- טכניקה מהירה ונקייה, בה מחממים את השוקולד בקערה עמידה לחום למשך כ-30 שניות. בתום הזמן, מוציאים ומערבבים את השוקולד כדי למנוע ממנו להישרף- וחוזרים על התהליך עד לקבלת המרקם הרצוי.

 

לטאץ' הסופי- שקיות זילוף וטכניקת זילוף

זילוף עוגות היא אחת הדרכים האהובות והפופולריות לקישוט העוגה! עם חומרי גלם לאפייה מכל הסוגים, ניתן לבצע את הזילוף: בצק סוכר, קרמל, קרם, שמנת, שוקולד ועוד! זילוף העוגות יתבצע לרוב עם שקיות זילוף אותן ניתן לרכוש בכל חנות מוצרי אפייה, אך ליצירת המרקם המושלם איתו תוכלו לזלף, כמו גם תנועות היד העדינות והמדוייקות שכרוכות בזילוף- תצטרכו להשקיע ולהתאמן!

 

באפייה מושלמת- חנות מוצרי אפייה, מגוון עשיר של כלים לאפייה, חומרי גלם לאפייה, שקיות זילוף, תבנית סיליקון ומוצרי אפייה איכותיים שיעזרו לכם לשפר את טכניקות האפייה שלכם, בהצלחה!

 

למה לקנות אצלנו

  • הכל במקום אחד

    כל מה שנחוץ במקום אחד!

    החל מחומרי הגלם האיכותיים ביותר ועד לכלי אפייה, אריזות ומשטחים לעוגות.

  • משלוח חינם

       משלוח עד בית הלקוח

    ברגע שהשלמתם את סל הקנייה שלכם, כל מה שנותר לכם הוא לחכות שהשליח שלנו יופיע בפתח
    הדלת שלכם :)
    (בקנייה מעל 299 ש”ח המשלוח - עלינו!)

  • שירות לקוחות

    זמינות, אמינות ושקיפות

    חשוב לנו שתהיו מרוצים.
    אנחנו זמינים עבורכם לכל שאלה לפני או אחרי הרכישה בכל נושא שתרצו.