עקב המצב הביטחוני ומחסור בכוח אדם אנחנו עובדים במתכונת מצומצמת ולכן חלק מהמוצרים חסרים במלאי מקווים לחזור לשיגרה במהרה
צוות אפייה מושלמת

8 טעויות של אופים מתחילים ומניעתן

בצק שלא תפח כמו שצריך? העוגות קשות ויבשות? העוגה צנחה מול האורחים? את כל הזוועות הללו תוכל למנוע מראש אם רק תיישם כמה עקרונות חשובים. זהו מדריך חובה לכל אופה מתחיל!

 

 

לפניך 10 טעויות נפוצות שכל אופה מתחיל מתמודד עימם.

 

כתבנו מאמר זה על מנת "לקצר" לך את הדרך...

1. חימום התנור

לא מחמם את התנור מספיק זמן מראש?

אין פלא שהעוגה יוצאת עם בקעים עמוקים ומכוערים, ובצק העלים לא מתנפח...

סביר להניח, שלא חיממת את התנור מספיק זמן מראש.

בשביל לקבל את התוצאות הטובות ביותר כדאי לתת לתנור לצבור חום שעה מראש.

 

2. המתכון הוא המלך

רוב האופים המתחילים לא קוראים את המתכון עד הסוף.

בעוד שבעולם הבישול אלתור היא תכונה שמתבטאת די מהר, באפייה האלתור קשה ולפעמים אף בלתי אפשרי.

תעשה לעצמך טובה, ותעקוב אחר המתכון עד סופו,

בנוסף, לפני שאתה מתחיל לאפות חשוב לוודא שכל המרכיבים והכלים נמצאים בהישג ידך.

 

3. תן לו רגע לנשום

עוגות, עוגיות ושאר המאפים אוהבים להירגע אחרי שהם יוצאים מהתנור.

ממש כמו שאנחנו יוצאים ממקלחת חמה...

כשמתנפלים עליהם מיד הם עשויים להיות רטובים ולא מוכנים,

לא פריכים ומוצלחים.

לכן, חשוב להיות סבלניים ולתת להם לנוח לפחות 20 דקות מסיום האפייה.

 

 

4. לשים מעט מדי את בצק השמרים

 

סיבה מוצדקת שבצק השמרים שלך לא תפח לך היא לישה מעטה ולא מספקת.

אם לא תלוש את הבצק מספיק,

 לא תיווצר רשת גלוטן מספיק טובה, הבצק לא יתפח מספיק,

 והמאפה שיתקבל יהיה דחוס מאוד.

אז מה לעשות?

הקפיד ללוש את בצק השמרים לפחות 10 דקות במיקסר עם וו לישה,

או לפחות רבע שעה בידיים – עד שהבצק גמיש וקופצני למגע

 

5. להשתמש במצרכים לא נכונים

לעיתים קרובות אנו אופים מתכון די מסובך, המכיל מרכיבים שאין לנו בבית באותו הזמן.

כשמצב כזה קורה אנו נוהגים לוותר לעצמנו ומעגלים פינות,  במקום לצאת ולקנות את מה שדרוש להכנת העוגה.

זה יכול לבוא לידי ביטוי כשנשתמש בתחליף מסוים, למשל בקקאו במקום בשוקולד או בחלב במקום בשמנת.

לפעמים נשתמש בחומר גלם פחות איכותי ממה שנדרש מאיתנו, למשל כשנבחר שוקולד זול לעוגה שלנו.

חשוב לציין, שבמקרים רבים, שימוש בחומר גלם שונה ממה שכתוב במתכון,

גם אם הוא מאוד מזכיר או דומה לו,

יוביל לטעם פחות טוב ממה שהתכוון המשורר, כלומר הקונדיטור.

 

6. בוחרים תבנית בגודל אחר מהנדרש

כשמתחילים לאפות חשוב לשים לב לגודל התבנית הנדרשת במתכון ולדבוק בו..

ברגע שמשחקים עם גודל התבנית הרבה דברים עלולים להשתבש:

אם יש יותר מדי בלילה בתבנית קטנה מדי יתכן והיא תגלוש החוצה או שהעוגה לא תהיה עשויה עד הסוף.

אם יש מעט מדי בלילה העוגה יכולה לצאת נמוכה מדי או להישרף. בשורה התחתונה, לדבוק במתכון  המקורי!

7. מוותרים על נייר אפייה

נייר אפייה הוא פרטנר הכרחי לכל עוגה מוצלחת.

הוא עמיד לשומן ולחות, ושומר על התבניות שלכם מפני אסון.

כדי למנוע את הרס העוגה בשלב החילוץ מהתבנית חשוב לרפד את תחתית התבנית בנייראפייה.

זה יאפשר לעוגה להשתחרר בקלות מבלי להישבר ולהיקרע.

 

8. שוכחים לרענן את המזווה

מה שכיף באפייה, הוא שברגע שיש לך מזווה מוכן שדואג למלא את החסר מדי פעם,

לא צריך הרבה השלמות נוספות.

אבל דווקא מוצרי המזווה הללו מבלבלים מאוד!

חומרים כמו סודה לשתייה או אבקת אפייה יכולים לשכב נצח במזווה ולכן גם התוקף יכול לפוג מה שאומר שהם לא יבצעו את פעולתם באופן תקין,

דבר שיכול לגרום לצניחה של עוגה שאמורה לתפוח במהלך האפייה.

חשוב לשים לב למזווה ולרענן אותו מדי פעם.

 

 

יכלנו לכתוב ספר שלם על טעויות נפוצות של אופים מתחילים,

 

 אך החלטנו להתרכז בטעויות הפופולריות ביותר!

 

אנו מקווים שתיישם את הטיפים שקיבלת במאמר זה,

 

 ותלמד מטעויות של אחרים.

 

כי אין כמו ללמוד, מניסיון של אדם אחר!

 

 

למה לקנות אצלנו

  • הכל במקום אחד

    כל מה שנחוץ במקום אחד!

    החל מחומרי הגלם האיכותיים ביותר ועד לכלי אפייה, אריזות ומשטחים לעוגות.

  • משלוח חינם

       משלוח עד בית הלקוח

    ברגע שהשלמתם את סל הקנייה שלכם, כל מה שנותר לכם הוא לחכות שהשליח שלנו יופיע בפתח
    הדלת שלכם :)
    (בקנייה מעל 299 ש”ח המשלוח - עלינו!)

  • שירות לקוחות

    זמינות, אמינות ושקיפות

    חשוב לנו שתהיו מרוצים.
    אנחנו זמינים עבורכם לכל שאלה לפני או אחרי הרכישה בכל נושא שתרצו.