המדריך המלא לתמחור עוגות

לאחר שהבנת שיש לך כישרון אדיר באפייה, והחלטת לקחת את עצמך בשתי הידיים ולהקים את עסק חלומותייך כנגד כל הסיכויים... הגעת לשאלה הגדולה ביותר-

 

כיצד מתמחרים נכון את העוגות שאנו מכינים?

כמה צריך לחייב על כל עוגה?

איך למכור לאנשים חוויה ולא מזון?

איך לחשב את עלות החומרים והרווח?

איך להרוויח מהתחביב שהופך למקצוע?

 

רוב האופים הקיימים בשוק לוקחים מעט מדי כסף על העוגות שהם מכינים ביחס להשקעתם ועבודתם, וסביר להניח, שגם אתה!

זה קורה מהסיבה שאנו מנסים להתחרות בחברות המסחריות המובילות, אך זו לא הדרך הנכונה והאולטימטיבית להרוויח כסף, ולנצח בקרב.

כמה פעמים יצא לך לשמוע מאנשים שעובדים בתחום "זה מה שאני אוהב לעשות, הכסף הוא לא העיקר"

סביר להניח שהרבה...

 

על מנת להצליח בעסק קולינרי בכלל, ובתחום אפיית העוגות בפרט, עליך לדעת לתמחר נכון את שווי העוגה שלך,

בלי לשכוח את כל המאמץ וההשקעה שהקדשת מסביב.

אל תשכח שהעוגה שהכנת היא לא עוגה קנויה מסופר זול ששכבה במקרר כמה שבועות.

זו עוגה תוצרת בית, עם מתכון מקורי, כאשר אתם מכינים אותה מחומרי גלם לאפייה הטובים ביותר בשוק.

כל הציפויים והקישוטים נעשים במיוחד בשביל העוגה הזו, וחשוב לתמחר את זה בהתאם...

אז לאחר שהבנת את חשיבות תמחור העוגות, הגיע הזמן להראות לך איך עושים את זה בפועל!

אספנו עבורך שלל טיפים מגדולי הקונדיטורים בארץ.

לך נותר רק ליישם!

 

טיפ #1  - ייחודיות

חשוב לזכור שכאשר אתה מתמחר עוגה שאתה יצרת, השתדל לא להסתכל על המתחרים האחרים.

הסיבה לכך היא שאף אחד לא מכין בדיוק את אותה העוגה כמוך.

לכל אופה יש את המרכיבים ואת הדרך להכנת העוגה שלו, ויש לקוחות שיעדיפו לשלם הרבה יותר כסף רק בגלל האיכות של אותה העוגה.

לכל אופה יש את הניסיון והמוניטין שלו, ולכן, קביעת המחיר שלכם לא צריכה להיות תלויה באופים אחרים.

 

טיפ #2  - סקר שוק

חשוב וכדאי לעשות סקר שוק מעמיק על מחירי המתחרים.

מידע זה יעזור לכם לקבוע את מחיר השוק הנכון לעוגות שלכם.

כיצד לעשות זאת בצורה הטובה ביותר?

צור קשר עם מכולות, מאפיות ואופים פרטיים.

הדרך הטובה ביותר לקבל רושם כללי על המחירים של המתחרים, הוא להתקשר למקומות שונים באזור שלך.

המחקר שוק הקטן הזה יתן לך מושג על השוק בכלליות ועל איך המחירים שלך ביחס למתחרים.

כשאתה מתקשר שאל את השאלות הבאות:

  1. 1. מה המחיר לעוגה פשוטה
  2. 2. מה המחיר לעוגה מיוחדת
  3. 3. מה המחיר לעוגת יום הולדת

 

טיפ #3 - חישוב עלויות העוגה

לאחר שהבנת שהעוגות שלך הם ייחודיות, מיוחדות ובלתי ניתנות להשוואה.

לאחר שביצעת סקר שוק מעמיק על המתחרים, ופענחת את פערי המחירים בין עוגות, אזורים

וחברות מתחרות,

השלב הבא הוא לקבוע את עלות העוגה, ואנו לא מתכוונים רק לקמח, מלח, ביצים וחלב..

הכוונה היא גם לתחתית העוגה, למרגרינה לשימון, לאריזה ולמשלוח.

בדרך כלל, רוב האופים מחייבים את הלקוח בפי 3-4 ממחיר העלות של העוגה.

 

טיפ #4 - במה אתה שונה מאחרים

כשאתה מחליט כמה אתה עומד לחייב על כל עוגה, אתה צריך לחשוב על כל הגורמים שעושים אותך מיוחד.

חשוב על הדברים הבאים שגורמים לעוגות שלך להיות שונות מאלה שמוכרים בקונדיטוריות רנדומליות:

אתה מכין את העוגות שלך מההתחלה ועד הסוף. כיום הרבה קונדיטוריות עדיין מקבלות עוגות מוכנות והם רק מקשטים אותן במקום.

אפיה ביתית נותנת לעוגות טעם יותר טוב, ערכים תזונתיים טובים יותר, ופיקוח על המרכיבים ואיכותם.

אתה מציע עוגות מותאמות אישית לכל לקוח. אתה מחפש יחד עם הלקוח את העוגה שהוא או היא רוצים במיוחד.

רוב הקונדיטוריות מציעות "שבלונות" שניתן לשנות אותן מעט.

אתה משתמש במתכון מיוחד רק לך להכנת העוגה, רוב הסיכויים שאף אחד לא משתמש בדיוק באותו המתכון.

אתה משתמש בחומרים הטובים ביותר, לפעמים גם מגיעים מהיצרן ישירות כי לא מוכרים אותם בחנויות או בארץ.

אתה נותן שירות ללקוחות שלך מההתחלה ועד הסוף ודואג לכל מה שצריך.

אז לאחר שהבנת שאין נוסחת פלא לתמחור העוגות, כל אזור ומקצועיות הם שונים במחירם.

 

הדבר החשוב ביותר הוא להקשיב ללקוחות שלך, ולדאוג שהם יהיו מרוצים.

גם אם המחיר יותר גבוה מהשאר, אך העוגות שלך מדהימות וטעימות הלקוחות שלך יהיו מרוצים ויחזרו גם בפעם הבאה.

 

למה לקנות אצלנו

  • הכל במקום אחד

    כל מה שנחוץ במקום אחד!

    החל מחומרי הגלם האיכותיים ביותר ועד לכלי אפייה, אריזות ומשטחים לעוגות.

  • משלוח חינם

       משלוח עד בית הלקוח

    ברגע שהשלמתם את סל הקנייה שלכם, כל מה שנותר לכם הוא לחכות שהשליח שלנו יופיע בפתח
    הדלת שלכם :)
    (בקנייה מעל 299 ש”ח המשלוח - עלינו!)

  • שירות לקוחות

    זמינות, אמינות ושקיפות

    חשוב לנו שתהיו מרוצים.
    אנחנו זמינים עבורכם לכל שאלה לפני או אחרי הרכישה בכל נושא שתרצו.